Tıbbi Laboratuvar Hizmetleri Daire Başkanlığı

Tıbbi Laboratuvar Hizmetleri Daire Başkanlığı

Doğrulama Laboratuvarlarının Yetkilendirilmesi Hakkında Duyuru

Güncelleme Tarihi: 15/12/2017

Bakanlığımızca, 09.10.2013 tarih ve 28790 sayılı Resmi Gazete'de yayımlanan Tıbbi Laboratuvarlar Yönetmeliği, 27.03.2015 tarihli ve 2015/14 sayılı ‘İdrar Numunelerinde Yasadışı ve Kötüye Kullanılan İlaç ve Madde Analizi Yapan Doğrulama Laboratuvarlarının Çalışma Usul ve Esasları Hakkında Genelge’ ile 08.01.2016 tarihli ve 36 sayılı “Doğrulama Laboratuvarının Yetkilendirilmesi Hakkında Planlama İlanı” kapsamında Hacettepe Üniversitesi Hastaneleri, Akdeniz Üniversitesi Rektörlüğü Sağlık, Araştırma ve Uygulama Merkezi (Hastane), İstanbul 3 nolu Halk Sağlığı Laboratuvarı ile Kayseri Eğitim ve Araştırma Hastanesi tıbbi biyokimya laboratuvarları doğrulama laboratuvarı olarak yetkilendirilmiştir.

Ayrıca ilgili Genelge ve Planlama ilanı kapsamında başvuru süreci devam etmekte olup başvuru değerlendirmeleri Genel Müdürlüğümüz tarafından yapılmaktadır.